סלט :סלק פיקנטי סלק מבושל בקליפה.
החומרים:
ק"ג סלק מבושל בקליפה
שני תפוחי אדמה מבושלים בקליפה
2תפוחי עץ
2מלפפונים כבושים בחומץ
כפית צלפים
בצל קצוץ דק
שתי כפות שמן או מרגרינה
4-3 כפות שמנת חמוצה
כוס מים
כף קמח
שתי כפות חומץ הדרים
עלי דפנה
כף סוכר
מעט מלח
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה: קולפים את הסלק את תפוחי האדמה ותפוחי העץ חותכים לקוביות בגודל אחיד. מחממים בסיר שטוח את השמן ומטגנים בו את הבצל עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את הקמח וממשיכים בטיגון, תוך בחישה, עוד 3-2 דקות. יוצקים את המים ומבשלים כ5- דקות, נותנים מלפפונים קצוצים דק, צלפים ויתר התבלינים ומרתיחים. מערבבים את הרוטב עם קוביות תפוחי האדמה, הסלק ותפוחי העץ ומבשלים במשך רבע שעה בערך. סמוך להגשה מוציאים את עלי הדפנה ומוסיפים לתבשיל שמנת חמוצה ופטרוזיליה. למאגר המתכונים לחצו
הוא הפורטל המוביל לישראלים בעולם אם אתם מטיילים בעולם גאו מתגוררים בעולם ומעוניינים בקשר עם הקהילה היהודית והישראלים בעולםבקרו באתר www.laisrael.net